Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Over ons

Aan-zet staat voor therapie met de voeten op de grond, met oog voor de omgeving, de context waarin we leven...
 
Aan-zet staat voor het bevorderen van respect voor onszelf en voor de ander, tegelijkertijd. 
Aan-zet versterkt de gevoelens van autonomie, van verbondenheid en van competentie, zodat we het leven weer beter aankunnen...

Over Aan-Zet

Groepspraktijk Aan-zet is in 2019 gestart. Bij Aan-zet kan je terecht voor zowel individuele, relatie- als gezinstherapie. Allerlei vragen of klachten kunnen aanleiding zijn om een van de therapeuten van Aan-zet te contacteren: psychische klachten, relatieproblemen, zorgen om de kinderen, gezinsproblemen...  

Aan-zet staat voor 'een aanzet geven tot' en voor het samen onderzoeken hoe zaken kunnen worden bekeken en besproken. Voor het motiveren tot eerst goed overwegen en dan actie ondernemen. Voor niet bij de pakken blijven zitten, voor met overtuiging in beweging brengen.
 
 

Onze missie

Groepspraktijk Aan-zet biedt kwalitatieve individuele, relatie- en gezinstherapie. Vragen en ervaren moeilijkheden worden daarbij telkens geplaatst in de contexten waarin mensen functioneren: gezin, familie, werkomgeving, vriendengroepen, buurt of samenleving… 
Wij willen een aanzet geven tot het bewust worden van denken, voelen en handelen, van motieven, waarden en patronen.  Zodat gedachtes, emoties en gedrag in overeenstemming kunnen worden gebracht en hinderlijke patronen bijgesteld.

Peter Vanhoof

Individuele, relatie- en gezinstherapie
Als systeemgeoriënteerd psychotherapeut verzorg ik sinds 1997 individuele psychotherapie, relatietherapie en gezinstherapie. Daarnaast heb ik 3 jaar gewerkt in de bijzondere jeugdzorg en 9 jaar in de drughulpverlening. Van 2007 tot 2021 heb ik deeltijds als docent en onderzoeker gewerkt voor de Hogeschool Rotterdam.

Nicole Scheirens

Systemisch Counselor, individuele en relatie-therapie

Partnerschap, ouder zijn, relaties met familie, vrienden en omgeving, (bijna) scheiding en hoogconflictscheiding zijn thema's die het nauwst bij mezelf liggen.

Diane Slootmans

Functie / specialisaties

Naast de individuele therapeutische gesprekken kunnen we samen met de mensen rondom jou aan tafel zitten en de gepaste ondersteuning voor ouder(s) en gezin uitwerken.

Ik werk momenteel bij GoiA. (Gezinnen onder invloed Antwerpen) met ouders en gezinnen met een middelenafhankelijkheid.

Ann Dewulf Leiva

Systemisch Counselor, Individuele en relatietherapie

Ik begeleid zowel jongeren als volwassenen. Je kan bij me terecht voor individuele, relatie- en gezinstherapie.

Ik werkte gedurende 22 jaar als psychiatrisch verpleegkundige binnen de setting van een psychiatrisch ziekenhuis. In 2019 behaalde ik mijn diploma van systemisch contextueel counselor bij de vzw Leren over Leven. En in 2020 startte ik als zelfstandige bij groepspraktijk Aan-zet.

Stef Anthoni

Psychotherapie en traumatherapie voor (jong)volwassenen, relatietherapie en seksuologie

Vanaf 1 juli 2022 verzorg ik bij Aan-zet individuele trauma- en psycho therapie voor jongvolwassenen en volwassenen. Ik ben master in de klinische psychologie en master in de familiale- en seksuologische wetenschappen. Ik volgde voortgezette opleidingen in partnerrelatietherapie, systeem- en gezinstherapie, slachtoffer- en daderbehandeling, hypnotherapie en EMDR, aangevuld met talloze verdiepende workshops.
Al deze opleidingen en jarenlange ervaring wil ik verder inzetten binnen de praktijk van Aan-Zet.

Elisa Verlinden

Psychotherapie voor jongeren, jongvolwassenen en hun familie

Ik ben als klinisch psycholoog afgestudeerd aan de VUB en werk sinds 2020 in de bijzondere jeugdzorg. Als psycholoog richt ik me graag tot jongeren en jongvolwassenen. Als systeemtherapeut in opleiding kijk ik graag samen met de cliënt (en zijn naasten) naar de nodige ondersteuning. Individuele therapie maar ook gezinstherapie zijn mogelijk. 

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel ons dan of stuur ons een mailtje…

Aan-zet

Kerkstraat 140
2060 Antwerpen

Contactgegevens