Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Individuele psychotherapie in Antwerpen

Samen met je therapeut spreek je over je leven, over wat je bezig houdt, wat je anders wil... en hoe dat aan te pakken.

Maak jij je ernstige zorgen?

Voel jij je depressief, angstig of (lichamelijk) ongemakkelijk? Ervaar je moeilijkheden in het contact met vrienden of collega’s, of vind je net dat je te weinig sociale contacten hebt? Wil je graag meer zelfvertrouwen? Vermijd je situaties of activiteiten omdat ze spanning oproepen? Heb je last van negatieve gedachten over jezelf, de mensen of het leven? Lukt het je nog niet aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen? Voel jij je te veel vastgepind op je culturele afkomst? Vraag jij je af wie je bent, wie je wil zijn of wat je wil in het leven?

Aan-zet helpt u op weg

Je kan snel terecht bij Aan-zet voor een eerste gesprek met één van de therapeuten. Om een afspraak te maken kan je mailen naar info@aan-zet.be, kan kan de therapeuten persoonlijk bellen of je kan het contactformulier invullen.
In een eerste gesprek proberen we samen jou te kijken wat je vragen of zorgen zijn, wat een goede manier is om erover te spreken, hoe kan gewerkt worden aan verandering en met wie eventueel kan worden samengewerkt.

  Tijdens een heel diepe depressieve periode (problemen met mijn dochter, wenen, piekeren, futloos en schuldgevoelens) heb ik professionele hulp gezocht.... en gevonden bij Aan-zet. Vanaf het eerste contact met psychotherapeut Peter, wist ik dat dit een juiste beslissing was.

  Ik vertelde hoe ik mij voelde. Peter luisterde, veroordeelde niet. Ik voelde mij begrepen. Regelmatig kwam ik op gesprek. Peter gaf mij raad en ik kreeg oefeningen voor thuis. Hij liet mij elke dag mijn negatieve gedachten opschrijven en positieve alternatieven formuleren...

   

  Met de hulp van Peter heb ik terug een beter contact met mijn dochter, heb ik geen schuldgevoelens meer en heb ik meer energie. Ik ben sterker geworden en voel mij goed nu. Dat was heel lang geleden. Dank u, Peter. 

  A.V

  Ik ben gertrouwd en wij hebben twee dochters (13 en 17). Op een dag stelde mijn oudste dochter dat ik hulp moest zoeken. Ik wist dat ze gelijk had, maar dan kwam Corona en ik voelde niet veel voor online-afspraken. Mijn hulpvraag bleef en werd door de pandemische situatie steeds dwingender.

  De behoefte en gewoonte om me één dag per week in een roes terug te trekken door te drinken, ging niet meer onopgemerkt voorbij tijdens de coronaperiode. Integendeel. 

  Op een avond besloot ik hulp te zoeken. Ik deed dat bij aan-zet. Daar was ik al langsgekomen. Ik veronderstelde dat de behandeling gericht zou zijn op het activeren van mijn eigen kunnen. Ik hoopte wel op een aanzet.

  Ik werd snel uitgenodigd. De eerste bijeenkomsten waren moeilijk. Ik was het niet gewoon om naar mezelf te kijken. Eerst moest ik leren kijken naar mijn wat mijn omgeving in mij teweegbracht. Dat was moeilijk!

  Ik kon wel kijken naar mijn omgeving, maar moeilijker naar mijn relatie met mijn omgeving. Wat vond ik het eerste huiswerk onmogelijk! Welke negatieve gedachten heb ik? Geen. Wat doe ik goed? Niets. Het was heftig om vast te stellen dat ik een ander verwijt wat ik zelf wil.

  Mijn man kiest nl. uit het leven, uit de veelheid der dingen, wat hij zelf nodig heeft, wat hem gelukkig maakt… Blij dat ik daar dan bij hoor… Zo wil ik ook zijn. Ik wil dat hij mijn verantwoordelijke rol overneemt: de dingen kiest waar niemand voor kiest, die niemand nodig heeft,…

  Ik kies er bv voor om mijn ouders een keertje per week te zien, niet om oefeningen met hen te doen (zoals verwacht wordt door twee van mijn zussen), maar om iets te doen met hen wat ik fijn vind, bv. voorlezen. 

   

  Uiteindelijk, dankzij de gesprekken, heb ik door dat mijn behoefte de mijne is. Ik wil kiezen uit de veelheid der dingen voor dat wat mij gelukkig maakt.

  B.

  "Ik kwam bij Diane terecht na een zwaar arbeidsongeval. Ik kampte met onwetendheid en angsten. Enkele gesprekken met Diane hebben mij geholpen om aan zelfreflectie te doen... 

  ... Ik heb alles een plaats kunnen geven en geniet opnieuw van de gewenste mentale rust."

  B.

Wat zijn de voordelen?

Therapie werkt!

Samen met iemand stilstaan bij jouw situatie, jouw ervaringen, jouw aanpak... Het werkt!

Aanpak op maat!

Individuele gesprekken of gesprekken samen met je partner of met je gezin? Bij Aan-zet wordt er gekeken wat haalbaar en werkbaar is!

Wie kan meedenken, is welkom!

Soms is het gewoon handig om mensen uit je omgeving bij de therapie te betrekken en de thema's die aan de orde zijn vanuit verschillende perspectieven te bekijken. 

Praktische informatie

Wil je graag de stap zetten naar therapie en is Aan-zet nieuw voor jou? Dan kan je contact opnemen met één van de therapeuten van Aan-zet, telefonisch of per mail.

 • Je krijgt dan een afspraak voor een eerste gesprek, zo snel als mogelijk.
 • In het eerste gesprek worden zowel de vragen en klachten alsook de mogelijkheden en krachten van jezelf en je omgeving in kaart gebracht. 
 • Samen met jou wordt er gekeken op welke manier er best kan worden samengewerkt aan een succesvolle therapie!

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel ons dan of stuur ons een mailtje…

Aan-zet

Kerkstraat 140
2060 Antwerpen

Contactgegevens